Kanseroloji

Kanser hakkında her şey

Babam Akciğer Kanseri

Yazan: admin Tarih: Şub 7th, 2010 | Kategori:: Akciğer Kanseri

4 ocakta babam başka bir rahatsızlıktan dolayı dr gittiğinde çekilen rontgende tesadüfen görünen kitlenin ilerlemiş bir akciğer kanseri olduğu öğrenildi. Bronskopi ve yapılan pataloji taramasında küçük hücreli akciğer kapsinomu denildi.
Yani en çabuk yayılan türden ve sigara kullanımına bağlı bir tümör türü. Karaciğere ve omurgaya sıçramış. Beyindede 1 cm den küçük bir kitle görüldü. Şuan ilk kemoterapisini aldı 3 gün süreyle . Ne olacağını bilmemek korkutuyor insanı ama dr iyi ve işini bilen bir insan ise inanın ne aşamada olur ise olsun hastalığı yeneceğinize inancınız artıyor. Moral çok önemli Ailenin her bireyinin bunu bilmeside önemli. Babamdan gizlemeyi uygun görmedik çünkü bu bizim tek başımıza vereceğimiz bir savaş değil.

61 yaşında babam ve 40 yla yakın sigara kullandı. Ama işin ciddiyetinin ve bizim onun sağlığını nekadar önemsediğimizin ve harcanan çabanın öyle farkındaki ölsem bırakamam dediği sigarayı bir seferde bıraktı. Bu bile büyük bir umut oldu bize. 10 gün süreyle ışın tedavisi alıyor beyindeki ve akciğerdeki kitleye. 4. aşamada ve biz yeni öğrendik . fakat tetkikleri hızlndırıp biran önce ışın ve kemoterapi almaya başlaması babamıda cesaretlendirdi. Heleki diğer kanser hastalarını , küçük yaşta çocukları ve genç insanları gördükçe kızım ben bunun üstesinden gelicem baksana şu gençler ve çocuklar derdi için savaşıyor benim hastalığım onların yanında nezle grip diyor.

İlk kemoterapi öncesi dr . bahsettiği yan etkilere çok hazırlıklıydık. Ama 3 günlük kemoterapiyi ayakta atlattı, halsizlik, kusma , iştahsızlık olmadı. Bunun en büyük etkiside tedavi sırası ve sonrasında bol sıvı tüketmek ve sık sık idrara çıkmak. Su dışında özellikle taze sıkılmış nar suyu hem iyi bir anti oksidan hemde yan etkileri azaltan bir enerji içeceği gibi. Ağrıları için yeşil reçeteli ilaçlara başlamıştık ama çok şükür ışın tedavisinin dr. unda dediğine göre kısa sürede etkisini göstermesi ile ağrılarında belirgin azalmalar oldu.

Herşey moral ve inanmakla halloluyor buna eminim. Allah bu durumda olan hastalarada yardımcı olsun yakınlarınada. 20 gün gece gündüz ağladım dövündüm baktım olmuyor artık bende çevremde kabullendik durumu ve ne yapabiliriz , babamın ve kendi moralimizi nasıl yüksek tutabiliriz demeye başladık. derdi veren dermanınıda vermiştir mutlaka . Her yapılan tedavi ve alınan sonuç bizim için umut. Rabbim umudumuzu elimizden almaz inşallah.

Çiçek

Admin: Allah Babanıza acil şifalar versin..


Bu yaziyla ilgili Kanseroloji.com'da bulunan diger yazilar

  • Babam şuan 53 yaşında ve hastalığı terminal döneme girdi.. (akciğer kanseri)
  • Uzun yaşamanın sırrı yoğurt yemek
  • Babam prostat kanseriydi
  • Fazla A vitamini kullanımı akciğer kanserine neden oluyor!
  • Babam 1 senedir akciğer kanseri
  • Video Akciğer Kanseri Bronkoskopisi
  • Akciğer kanseri en büyük tehdit
  • Babam 70 yaşında mide kanserine yakalandı
  • Akciğer kanseri olan Babamda tedavi süreci..
  • Akciğer kanseri tedavisinde yeni bir boyut


  • 55 Responses to “Babam Akciğer Kanseri”

    Sayfalar: [3] 2 1 » Show All

    1. 55
      Esra Says:

      Çiçek Hanım,merhabalar..
      Babanızın durumunu öğrenebilir miyim? İnşallah iyidir,daha da iyidir. Benim babamda sizin babanızla aynı durumda şu an,yalnızca beyinde kitle yok.küçük hücreli karsinom karın boşluğuna,karaciğere ve kemiklere sıçramış durumda.Yeni öğrendik tesadüfi bi şekilde.Babanızın durumu benim için bi örnek oluşturuyor. İnşallah İnşalllah iyidir.Cevap verirseniz çok yardımcı olmuş olucaksınız.Çok teşekkür ediyorum
      Allah şifa versin, sabır versin hepimize

    2. 54
      kadir Says:

      İyi gunler annemı 03.11.2011 tarihine kaybettım akcıger kanserıydı elimizde mamaları ve agrı kesıcı bantları var ıhtıyacı olan arkadaslar varsa bana 0554 519 25 61 nolu telefondan ulasabılır. Allah herkezın yadımcısı olsun bu ıllet cok kotu bır hastalk

    3. 53
      cerrahpaşalı Says:

      iki ay önce öksürük için gittiği doktorun röntgen çekmesiyle başladık babamı gezdirmediğim hastane kalmadı ve en sonunda cerrahpaşada bronskoskopi yapıldı 6 cm kitle görüldü 20 gün sonra snucu alın dediler ve bizi gönderdiler 2 hafta önce babamın yzü boynu aşırı şişme burun tıkanıklıı ve göğüste morarmalarla gittiğimiz acilde eğer bir an önce radyterapi uygulanmazsa hastayı 1 hafta içinde kaybedersiniz dediler tümoun küçülm zamanı gelmiş ve dahiliye doktarı bize sonuç için 20 günden bahsediyor biz sonucu öğrenemeden zaten terapi başladı sşze tavsiyem bu tür işleri daha kısa zamnda halletmeniz tümorun damara yaptıı baskı sonucu kan dolaşımı yavaşlıyor ve bir süre sonra oksijen azalıp aniden nefessiz kalıp ölecekti babam şimdi sonuç n mi hala bilmiyoruz sadece 10 seans ışın verilicek ve ne aşamadayız ne kadar geç kaldık hala bilmiyoruz allah hepimize sabır versin

    4. 52
      dogaanaaktar@hotmail.com Says:

      slm çiğdem annendeki sıkıntıyı tam anlamıyle bana mail atarsan yardımcı olmaya çalışacağım

    5. 51
      cigdem Says:

      mrb , annem için sizden yardım istiyorum.
      akciğerınde 1 cm den küçük kitle göruldu bronkoskopi yapıldı sonucumuz temız cıktı ama doktorumuz hala anlamakta zorlanıor. pet ct cekılsın dedi . ama onu cekecek doktorumuzda 1 cm den kucuk oldugu ıcın etkılı olmaz bosuna radrasyon almayın deyıp cekımımızı yapmadı .
      yani bır tüberküloz bir akcıger kanserı denılıor ınananın artık cıldıracak duruma geldık . yanı bunu doktor ayrım yapamıosa yada ıkısınede teshış koyamıosa ben mı koyacam yada ben napıcam.
      sizden ricam adanada bildginiz iyi bır doktor varmı bana önerebilecegınız .
      herkese acil şifalar diliorum

    Sayfalar: [3] 2 1 » Show All

    Leave a Reply