Beyindeki sigara tiryakiliği bölümü bulundu

Posted by Dafhne on Pazartesi Oca 29, 2007 Under Kanser

ABD’li araştırmacılar, beyindeki insula adlı bölümün nikotin bağımlılığıyla ilişkili olduğunu, beyinlerinin bu bölümü zarar görmüş kişilerin sigarayı bıraktıktan sonra bir daha içme isteği duymadıklarını ortaya çıkardı.
Güney Kaliforniya Üniversitesi’nden uzmanlar, insulayı etkileyecek ve tiryakilerin sigarayı bırakmasına yardımcı olacak ilaçların hayal olmadığını, beynin bu bölümünün işleyişini değerlendirerek, tedavi bulunabileceğini açıkladı.

Yetkililer,tedavi için geliştirilmesi düşünülen ilaçların yapılması için çalışmalara en kısa sürede başlanılacağı ve sonuçlarını hemen duyurulanacağını bildirdiler.Eğer başarılı olunursa Dünya’daki milyonlarca sigara bağımlısı insan bu şekilde sigaradan sonsuza kadar kurtulmuş olacak.Dolayısıyla kansere yakalanma riskleri de ortadan kalkmış olacak.

Leave a Reply