Ölümcül domuz gribi virusu!
Şu sıralar domuz gribi(H1N1) virüsü ile tüm dünyanın başı dertte.Dünya’da domuz gribinden ölenlerin sayısı attıkça herkes acaba bulaşıcı mı nasıl bulaşır bulaşırsa ne yapılması gerekir? Sorularını yöneltmekte ve cevap aramakta iken, domuz gribinin adeta panzehiri niteliğinde olan domuz gribi aşısı nihayet uzun süren çalışmalar ve araştırmalar sonucunda bulundu.Klinik aşamalarda hayvanlarda test edildi ve domuz gribini yok ettiği kanısına varıldıktan sonra aşının kullanılmasında bir sakınca olmadığına ilgili yetkililerce karar verildi.
Sağlık bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ilk olarak hacca gidecek olan hacı adaylarına ve sağlık çalışanlarına domuz gribi aşısının uygulanacağı belirtildi.
Uzmanlar;mevsimsel grip aşısının domuz gribi üzerinde etkili olmadığını bildirerek,vatandaşlara grip aşısının sadece mevsimsel gribi önleyebileceği açıklandı.
Ölümcül olan bu virüsü yok etmek için kullanılacak domuz gribi aşısının yan etkilerinin mevsimsel grip aşısına göre ağır olabilecek olması ise herkesin kafasında büyük bir soru işareti.
Bu yaziyla ilgili Kanseroloji.com'da bulunan diger yazilar

